Ecuador vormt samen met de Galápagos het kleinste Andesland van Zuid-Amerika. Een land dat garant staat voor afwisseling, natuur en cultuur. Indrukwekkende vulkanen, de Amazone, een prachtige kuststrook. De Cotopaxi vulkaan is de grootste, actieve vulkaan van de wereld, een indrukwekkend landschap waar ook de lama's niet in ontbreken. 

 

De ligging op de evenaar zorgt voor veel diversiteit en je vindt er een ongelooflijke variatie aan flora en fauna. Tijdens je huwelijksreis door Ecuador bezoek je koloniale steden, afgewisseld met ruïnes uit het Inca tijdperk en de Kichwa Indianenstam. 

13-daagse rondreis door Ecuador

13-daagse rondreis door Ecuador
van € 1.175 (per persoon)

Tijdens deze 13 daagse rondreis door Ecuador bezoeken jullie de hoogtepunten van dit prachtige Andesland. De reis begint in de hoofdstad, Quito, waar jullie een stadstour zullen gaan doen langs de meest belangrijke bezienswaardigheden van deze UNESCO stad. Vanuit Quito gaan jullie ook op een dagtour naar Otavalo. Vervolgens vertrekken jullie naar de Amazone, waar jullie vier dagen zullen verblijven om kennis te maken met de prachtige natuur en dieren van de jungle. Hierna bezoeken jullie de Cotopaxi vulkaan met haar indrukwekkende landschappen. Ook kan een bezoek aan het prachtige Quilotoa kratermeer niet ontbreken aan jullie reis. Vervolgens reizen jullie naar Baños waar veel buitenactiviteiten te doen zijn zoals mountainbiken en raften. Uiteindelijk, na twee actieve dagen in Baños, is het tijd om te heerlijk relaxen in de thermale baden van Papallacta, zodat jullie relaxed en uitgerust jullie reis eindigen.

Dag 1

Quito. Bij aankomst op de luchthaven van Quito staat er een privé-transfer met Nederlandse host voor je klaar die jullie naar het hotel in Quito brengt. Overnachting in Boutique Hotel San Joaquin (inclusief ontbijt). 

Dag 2

Quito. In de ochtend bezoeken jullie de hoogtepunten van Quito, inclusief El Panecillo (heuvel met het beroemde standbeeld ‘de Maagd van Quito’), de basiliek en het San Francisco klooster. Tijdens deze tour wandelen jullie door de mooie straatjes en pleinen van het oude centrum. Na een lokale lunch ‘almuerzo’ in de wijk La Mariscal ( lunch is inbegrepen) gaan jullie naar de evenaar. Dit zal ongeveer 45 minuten rijden zijn. Hier bezoeken jullie het museum Inti Nan, waar je verschillende experimenten kan doen om de effecten van de evenaar te onderzoeken. Daarna hebben jullie nog tijd om de Pululahua krater te bezoeken. Overnachting in Boutique Hotel San Joaquin (inclusief ontbijt). 

Dag 3

Otavalo - Condor Park - Peguche Waterval. Vandaag zal een Engels sprekende chauffeur/gids jullie ophalen bij het hotel in Quito om naar het Condor park te gaan. Hier krijgen jullie uitleg over de vogels en kan je genieten van de vogelshow die wordt gehouden. Hierna gaan jullie naar de inheemse markt in Otavalo. Je kan hier over de markt lopen en de lokale en typisch Ecuadoraanse producten zien. Na de markt ga je naar de Peguche waterval. Hier is het genieten van het regenwoud terwijl je naar de waterval wandelt. Overnachting in Boutique Hotel San Joaquin (inclusief ontbijt).

Dag 4

Lago Agrio - Amazone. Om 9.20 uur vertrekt jullie korte vlucht van Quito naar Lago Agrio, waar jullie om 10.00 uur aankomen. Hier begint jullie Amazone tour. Eerst rijden jullie met de bus/truck naar Tierras Orientales (ongeveer 2 uur rijden) en dan varen jullie met een kano naar beneden vanaf de Aguarico, door de zwarte Cuyabeno rivier richting de lodge (ongeveer 3 uur). Na het diner geeft de gids, met veel ecologische kennis, een interessante lezing. Overnachting in JAMU lodge (inclusief ontbijt en diner).

Dag 5

Amazone. Vroeg in de ochtend gaan jullie op excursie met een gemotoriseerde kano. In de vroege ochtenduren is het de beste tijd om de bijzondere activiteiten van het regenwoud te beleven. Na het ontbijt bezoeken jullie het regenwoud met de gidsen. Zij geven uitleg over het praktische en medische gebruik van de planten. Na de lunch gaan jullie met de kano op pad om te genieten van de prachtige landschappen en spotten jullie verschillende soorten apen en dolfijnen. En na het diner is het mogelijk nog een tocht te maken om verschillende soorten insecten, en met een beetje geluk, slangen en bijzondere kikkers te zien. Overnachting in JAMU lodge (inclusief ontbijt en diner).

Dag 6

Amazone. Vroeg in de ochtend start de dag. Jullie trekken stroomafwaarts langs de rivier om de zoutbank (blootgestelde kleibank) te zien. Hier eten kleurrijke papegaaien en parkieten de klei om de giftige stoffen uit hun lichaam te krijgen. Daarna terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt gaan jullie opnieuw naar het regenwoud. De eco-gids vertelt over de medische en praktische gebruiken van de flora en fauna van het regenwoud. Daarna is het tijd voor de heerlijke lunch.

Aan het einde van de middag wandelen jullie langs de Cuyabeno rivier, waar je een goede kans hebt om de grijs-roze dolfijnen te zien (Inia geoffrensis en Sotalia fluviatilis) in een spectaculaire omgeving. En helemaal leuk; jullie gaan proberen piranha's te vissen! Hierna belimmen jullie de Kichwa Vogelspot-toren waar je een adembenemend uitzicht hebt over het regenwoud en waar je verschillende soorten dieren ziet, zoals toekans, papegaaien, apen, en meer. Na het diner is er een nachtexcursie, op zoek naar kaaimannen (krokodillen familie) en nachtvogels. Overnachting in JAMU lodge (inclusief ontbijt en diner).

Dag 7

Amazone - Quito. Na het ontbijt gaan jullie via de Cuyabeno rivier richting de Kichwa Indianenstam. Hier geeft een gids je uitleg over de cultuur en tradities van de inheemse bevolking, van vroeger tot het heden. Daarna met de kano terug langs de Aguarico rivier naar Puerto Gregorio. Vanaf hier brengt de bus jullie naar Lago Agrio (aankomst rond 15.30 uur). En dan met de semi-privé bus vanaf de luchthaven van Lago Agrio naar Quito (6-7 uur), waar jullie rond 22.00 uur aankomen. Ook kunnen jullie ervoor kiezen om terug naar Quito te vliegen, als er vluchten zijn (ongeveer +100 dollar per persoon). Overnachting in Boutique Hotel San Joaquin (inclusief ontbijt).

Dag 8

Cotopaxi. Een sportieve dag: na het ontbijt worden jullie opgehaald door de Engelssprekende gids en gaan jullie naar het Cotopaxi National Park. Hier gaan jullie mountainbiken, paardrijden of hiken door het prachtige landschap van de Cotopaxi vulkaan. Aan het eind van de middag worden jullie afgezet bij een local country huis (hacienda) waar je alpaca’s ziet en kan genieten van de omgeving. Overnachting in Hacienda Papagayo (inclusief ontbijt).

Dag 9

Quilotoa lagoon - Banos. In de ochtend haalt de gids jullie op en staat de Quilotoa krater lagoon op het programma. Dit is een prachtige lagoon tussen twee bergen in, met een geweldige wandeling langs de krater. Na de lokale lunch worden jullie naar Banos gebracht. Overnachting in Hotel Floresta (inclusief ontbijt). 

Dag 10

Banos. De sfeer in Banos is ‘laid back’ en relaxed en heeft een subtropische klimaat. Toeristen komen speciaal naar Banos voor buitenactiviteiten zoals: rafting, kanoën, zip-lining (tokkelen), mountainbiken en wandelen. Hier is een prachtige route door de meest indrukwekkende watervallen van Ecuador, ”Ruta de las Cascadas”. Jullie fietsen deze route  (zonder gids) met een goede mountainbike, helm en een routebeschrijving wordt meegegeven. Kies voor de optionele zip-line ”El torpedo” (20 dollar) of ga bungeejumpen van een brug af (15 dollar). In de avond is Banos vol met entertainment, pubs, restaurants en barretjes op loopafstand. Overnachting in Hotel Floresta (inclusief ontbijt). 

Dag 11

Banos. Vandaag hebben jullie een dag vrij om Banos te verkennen. Eén van de meest bekende ‘must-see’ attracties in Ecuador is “Swing to the End of the World”, waarbij je over de rand van een klif kan schommelen. Overnachting in Hotel Floresta (inclusief ontbijt). 

Dag 12

Papallacta. Vandaag rijden jullie van Banos naar Papallacta, afstand ongeveer 5,5 uur. In Papallacta kunnen jullie genieten van de heerlijke warmwaterbronnen. De baden zijn erg goed voor je lichaam door de vele mineralen in het water. Dit water is goed voor je huid, spijsvertering, bloedcirculatie en tegen stress. Om de huwelijksreis af te sluiten is er vanavond een romantisch diner voor jullie. Overnachting in Papallacta Spa Hotel (inclusief ontbijt en diner). 

Dag 13

Quito. Vandaag  worden jullie met privévervoer naar het vliegveld van Quito gebracht en nemen jullie de mooie herinneringen mee naar huis.

Inclusief: 

 • Binnenlandse vlucht van Quito naar Lago Agrio (heenweg, terugweg naar Quito is bus inbegrepen)
 • Accommodatie in de beschreven hotels (wanneer de beschikbaarheid wijzigt een ander hotel van dezelfde klasse, prijs berekend zonder upgrades)
 • Maaltijden zoals beschreven (ontbijt x12, lunch x8, diner x4)
 • Tours en transfers zoals beschreven
 • Professionele en Engels sprekende gidsen tijdens de tours
 • Entreekosten voor de beschreven activiteiten
 • 24/7 assistentie in Engels, Spaans en Nederlands

 

Exclusief: 

 • Internationale vluchten
 • Maaltijden die niet beschreven staan en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele fooien voor de gids
 • Reisverzekering

 

Mogelijke verlengingen

Optioneel kunnen jullie een 5-daagse tour door het Andes gebergte aan de huwelijksreis toevoegen.  Deze 5-daagse tour brengt jullie langs de (culturele) hoogtepunten van het Andes gebergte. Jullie beginnen met een bezoek aan de markt van Guamote en een lokale gemeenschap. De volgende dag nemen jullie de toeristische trein ‘Nariz del Diablo’, en bezoeken jullie de Inca-ruïnes van Ingapirca. Daarna naar Cuenca voor een city tour en de volgende dag hebben jullie hier een vrije dag waarbij jullie zelf het Cajas National Park kunnen bezoeken. Op de laatste dag worden jullie naar het vliegveld of busstation van Cuenca gebracht.

Optioneel kunnen jullie zes dagen island hopping in de Galapagos eiland toevoegen aan de huwelijksreis. Jullie arriveren op het eiland Baltra waar jullie door een chauffeur worden verwelkomd en naar Puerto Ayora worden gebracht. Daarna per speedboot naar Isabela eiland. Hier bezoeken jullie de Flamingo Lagoon en hiken jullie naar de Sierra Negra vulkaan. Vervolgens naar de baai van Concha Perla om te snorkelen. Wanneer jullie terug zijn op Santa Cruz brengen jullie een bezoek aan het Charles Darwin Research Station en Tortuga Bay. Het volgende eiland is Floreana, waar veel te leren is over de marine historie van het eiland. Uiteindelijk via de Twin Craters, naar het vliegveld.

Optioneel kunnen jullie de huwelijksreis verlengen met verblijf in Peru (zeven dagen). Jullie arriveren in Lima, waar jullie door een Engelssprekende gids worden opgewacht die jullie naar het hotel brengt. De volgende dag vliegen jullie naar Cuzco waar jullie een stadstour doen. Vervolgens naar de Heilige Vallei van de Inca’s, de markt van Pisac, en Inca-achterblijfselen in Ollantaytambo. Daarna met de trein naar Agua Calientes, waar jullie overnachten om de volgende dag vroeg in de ochtend naar Machu Picchu te vertrekken. Vervolgens gaan jullie weer terug naar Cuzco waar jullie zelf de stad (verder) verkennen, voordat jullie naar het vliegveld worden gebracht om terug te keren naar Lima. In Lima hebben jullie vrije tijd totdat jullie naar het vliegveld van Lima worden gebracht.

Reisduur:13 dagen
Prijsindicatie:van € 1.175 (per persoon)
Offerte reis
Lama
Lama
Exotische vruchten g2
Exotische vruchten
Markt g3
Markt
Cotopaxi, de hoogste en actieve vulkaan ter wereld g4
Cotopaxi, de hoogste en actieve vulkaan ter wereld
De Amazone - Kichwa kind g5
De Amazone - Kichwa kind
Kleurrijke sjawls g6
Kleurrijke sjawls