De Galapagos, op 1000 km voor de kust van Ecuador, kenmerken zich door een prachtige natuur en vooral vele bijzondere dieren. De kans is groot dat de Galapagos eilanden niet eeuwig toegankelijk zullen blijven voor toeristen, des te meer reden om je huwelijksreis door te brengen in dit bijzondere archipel. 

De eilanden staan in de eerste plaats bekend voor de pinguïns (bij de evenaar), duikende leguanen, aalscholvers die niet kunnen vliegen en gigantische reuzenschildpadden die per eiland verschillen van schild. En nog meer verschillende andere diersoorten voor die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Ook de evolutietheorie van Darwin kent hier zijn oorsprong.

12 dagen luxe Galapagos eiland hoppen

12 dagen luxe Galapagos eiland hoppen
van € 2.200 (per persoon)

Tijdens deze 12-daagse reis bezoeken jullie de prachtige Galapagos Eilanden, die sinds 1978 op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Jullie bezoeken onder andere de eilanden San Cristobal, Santa Cruz, Isabela, en Floreana. De reis begint bij aankomst op het vliegveld van San Cristobal. Hier kunnen jullie de eerste dag jullie eigen programma bepalen. De volgende dag gaan jullie snorkelen bij een van de prachtige snorkelplekken rondom San Cristobal. Vervolgens bezoeken jullie de hooglanden van San Cristobal waar jullie zullen hiken, zeeschildpadden bekijken, en de vulkaan El Junco bezoeken. Na San Cristobal vertrekken jullie naar Santa Cruz. Hier gaan jullie langs Tortuga Bay, en het beroemde Charles Darwin Research Station om te leren over de schildpadden. Het volgende eiland wat jullie bezoeken is Isabela, waar jullie snorkelen bij Concha Perla, en rondlopen tussen de flamingo’s bij de Flamingo Lagoon. De volgende dag gaan jullie snorkelen bij Los Tuneles, een van de beste plekken om te snorkelen tussen de schildpadden, zeeleeuwen en zelfs haaien! Vervolgens keren jullie weer terug naar Santa Cruz om de lavatunnels te ontdekken. Ook zullen jullie vanuit hier een dagtour naar Floreana of Santa Fe maken. Op de laatste dag maken jullie onderweg naar het vliegveld een stop bij Los Gemelos, ofterwijl de Twin Craters.

Dag 1

San Cristobal. Bij aankomst op het vliegveld van Baltra staat een gids van Galapagos Planet Hotel op jullie te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Op de dag kan je een zelfbegeleidend programma doen naar Punta Carola, Playa Mann, Las Tijeretas en het Galapagos Interpretation Center. Het is mogelijk om deze plaatsen te bezoeken met een gids, deze kosten zijn afhankelijk van het aantal personen. Accommodatie in Galapagos Planet Hotel.

Dag 2

San Cristobal. Vandaag kan je kiezen tussen een tour naar Kicker Rock (snorkelen), Punta Pitt (snorkelen en hiken) of naar Española (snorkelen). De bestemming van de tour hangt af van de reglementen van het Galapagos National Park, de mogelijkheden zullen worden gecheckt op het moment van de tour. Als je naar Punta Pitt gaat, vaar je langs Kicker Rock dus er is de mogelijkheid om foto’s te maken van de rots. Helaas is het niet mogelijk om hier dan te stoppen. Accommodatie in Galapagos Planet Hotel (inclusief ontbijt).

Vertrekdata:

 • Kicker Rock: elke maandag, dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag
 • Punta Pitt: elke vrijdag en zondag (+$25 per persoon)
 • Española: elke maandag en donderdag (+ $115 per persoon)
Dag 3

San Cristobal Hooglanden. Vandaag ga je per auto op een privé tour naar Puerto Chino, La Galapaguero, El Junco vulkaan en de Otoy Hacienda, inclusief een korte hike. Puerto Chino is een prachtig wit strand waar je van de Pacifische Oceaan kan genieten. Jullie hiken ongeveer 10 minuten om hier te komen. La Galapaguero is een fokcentrum voor de San Cristobal zeeschildpadden. De voederdagen zijn op maandag, woensdag en vrijdag, maar ze zijn 7 dagen per week open. Na deze activiteiten ga je naar Hacienda Otoy in de San Cristobal hooglanden. Dit ecologische gebied produceert voedsel voor de grote zeeschildpadden, voornamelijk fruit en groenten. Hier zullen jullie van een heerlijke lunch genieten en na de lunch heb je de mogelijkheid rond de hacienda te wandelen. Op je weg terug kan je naar de top van de El Junco vulkaan hiken. Accommodatie in Galapagos Planet Hotel (inclusief ontbijt).

Dag 4

San Cristobal. Vandaag heb je een vrije dag om te genieten van San Cristobal eiland. Accommodatie in Galapagos Planet Hotel (inclusief ontbijt).

Dag 5

Santa Cruz. Vroeg in de morgen gaan jullie per speedboot naar Santa Cruz (vertrek 07.00 uur). Deze boottocht duurt ongeveer 2,5 uur (capaciteit van 24 personen). De coördinator brengt je naar het hotel en de rest van de dag heb je de tijd om te relaxen en het eiland zelf te ontdekken. Accommodatie in Hotel Fernandina of Hotel Dejavu (inclusief ontbijt). 

Dag 6

Santa Cruz - Tortuga Bay - Charles Darwin Research Station. Vandaag bezoeken jullie het Charles Darwin Research Station. Dit staat bekend om zijn schildpadden, die wanneer ze geboren worden, ongeveer 7 cm lang zijn, en  groeien tot zo'n 120 centimeter lang. Hierna ga je lunchen. In de middag breng je een bezoek aan Tortuga Bay. Dit is een harmonieuze bestemming op Santa Cruz met zacht wit zand, fascinerende blauwe wateren, zeeleguanen en flamingo’s. Ook is het mogelijk hier (in overleg met de gids) te kayakken. Het ligt op ongeveer 2,5 km van Puerto Ayora en is te bereiken via een bakstenen pad (30-45 minuten lopen). Het is mogelijk om met een boot terug te gaan naar Puerto Ayora ( $10 per persoon extra). Ook zijn er kosten voor een gids die deze dag met je mee gaat. De vertrektijd is rond 16.30 uur. Accommodatie in Hotel Fernandina of Hotel Dejavu (inclusief ontbijt). 

Dag 7

Santa Cruz - Isabela - Flamingo Lagoon. In de ochtend nemen jullie de speedboot naar Isabela (capaciteit van 24 personen), waar jullie rond 10.00 uur aankomen. Hier bezoek je de Wetlands en kunnen jullie gaan snorkelen bij Cocha Perla. Hier zijn veel kleurrijke vissen, zee-egels, zeesterren, zeeleeuwen en misschien zelfs zeeschildpadden te zien. In de middag heb je genoeg tijd om de prachtige stranden en de Flamingo Lagoon op eigen gelegenheid te bezoeken. Deze lagoon is de grootste kust-lagoon in de Galapagos en is een van de hoofd-broedplaatsen van de grote groepen flamingo’s. Accommodatie in Hotel San Vicente of La Laguna Hotel (inclusief ontbijt).

Dag 8

Snorkelen bij Los Tuneles. Tijdens deze dag op Isabela eiland ga je kajakken in de haven van Villamil en in de middag ga je op een boottour naar Los Tuneles. Hier snorkelen jullie met witpuntrifhaaien, zeepaarden en manta-roggen. Dit is hoogstwaarschijnlijk een van de meest indrukwekkende activiteiten tijdens je Galapagos tour! Accommodatie in Hotel San Vicente of La Laguna Hotel (inclusief ontbijt).

Dag 9

Isabela. Vandaag hebben jullie een vrije dag op Isabela eiland. Accommodatie in Hotel San Vicente of La Laguna Hotel (inclusief ontbijt).

Dag 10

Santa Cruz Hooglanden. In de ochtend nemen jullie de speedboot terug naar Santa Cruz en in de middag gaan jullie naar de hooglanden van Santa Cruz. Hier vind je de grote zeeschildpadden. Ook stop je tijdens deze tour bij de lavatunnels van de hooglanden. Deze plek is gevormd door lavastromen, honderden jaren geleden. Accommodatie in Hotel Fernandina of Hotel Dejavu (inclusief ontbijt). 

Dag 11

Floreana eiland dagtour. Floreana is een eiland met een bijzondere geschiedenis. Walvis Kapitein James Colnett vestigde hier in 1793 het houten post vat. Rond deze tijd was walvisjagen een grote industrie. Floreana was hiervoor een veelvoorkomende stop. Inkomende schepen brachten hier brieven en uitgaande schepen pikte deze brieven weer op om ze op tijd te kunnen afleveren. Op dit eiland ontdek je de noordkust van Floreana: langs de smalle paden zijn veel wilde dieren te vinden, zoals roggen, schildpadden en zeeleeuwen. Somsworden hier zelfs Galapagos pinguïns gespot. De tour begint vroeg in de ochtend, na het ontbijt. Je neemt de boot naar de ingang van het eiland waar je de vuurtoren en het houten post vat kan bezichtigen. Hierna bezoeken jullie de ‘Loberia’ en ‘Playa Negra’. Deze twee prachtige stranden zijn gezellig en de smalle kusten zijn de thuishaven voor kleine kolonies zeeleeuwen en zeeleguanen. Hier wandelen en snorkelen julli (ongeveer anderhalf uur). Na de lunch bezoek je de Pirate’s Cave, de Moai, de Turtles Corral en de Freshwater Shed. Accommodatie in Hotel Fernandina of Hotel Dejavu (inclusief ontbijt).

* Vanwege beschikbaarheid en Galapagos National Park reglementen is het mogelijk dat jullie naar Santa Fe gaan in plaats van Floreana. 

Dag 12

The Twins. Vandaag worden jullie naar het vliegveld van Baltra gebracht, maar onderweg maak je nog een stop bij de Twins. ‘Los gemelos’ of de tweeling-kraters liggen tegenover elkaar. De naam is echter alleen figuurlijk want het zijn geen echte kraters. Deze formaties zijn gecreëerd door het in elkaar storten van het oppervlak door lavastromen, honderden jaren geleden. De huwelijksreis eindigt bij aankomst op het vliegveld.

Inclusief:

 • Accommodatie in tweepersoonskamers in standaard tourist class hotels
 • Maaltijden zoals beschreven (ontbijt x11, lunch x7, diner x5, lunchbox tijdens buitenactiviteiten)
 • Engelssprekende Naturalist gids (lokale Galapagos gids)
 • Vliegveld-transfer van en naar Baltra Airport
 • Speedboot-vervoer tussen de eilanden
 • Snorkelmaterialen
 • 24/7 assistentie in Nederlands, Engels en Spaans

 

Exclusief:

 • Vlucht Quito/Guayaquil - Galápagos - Quito/Guayaquil
 • Galapagos National Park entreekosten: $100 p.p.
 • Migratiecontrole kaart: $20 p.p.
 • Isabela haven aanlegkosten: $10 p.p.
 • Watertaxi $1 p.p. per enkele reis (dit is een kleine boot die je van de haven naar de speedboot brengt en vice versa)
 • Regenlaarzen $2 p.p. (aangeraden voor Sierra Negra tussen juni - september)
 • Wetsuits huur $5 p.p. (aangeraden tussen mei - november)
 • Overig eten en drinken
 • Alcoholische dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele fooien voor de gids
 • Reisverzekering

 

Optioneel kunnen jullie een 5-daagse tour door het Andes gebergte aan de huwelijksreis toevoegen.  Deze 5-daagse tour brengt jullie langs de (culturele) hoogtepunten van het Andes gebergte. Jullie beginnen met een bezoek aan de markt van Guamote en een lokale gemeenschap. De volgende dag nemen jullie de toeristische trein ‘Nariz del Diablo’, en bezoeken jullie de Inca-ruïnes van Ingapirca. Daarna naar Cuenca voor een city tour en de volgende dag hebben jullie hier een vrije dag waarbij jullie zelf het Cajas National Park kunnen bezoeken. Op de laatste dag worden jullie naar het vliegveld of busstation van Cuenca gebracht.

Optioneel kunnen jullie de huwelijksreis verlengen met verblijf in Peru (zeven dagen). Jullie arriveren in Lima, waar jullie door een Engelssprekende gids worden opgewacht die jullie naar het hotel brengt. De volgende dag vliegen jullie naar Cuzco waar jullie een stadstour doen. Vervolgens naar de Heilige Vallei van de Inca’s, de markt van Pisac en Inca-achterblijfselen in Ollantaytambo. Daarna met de trein naar Agua Calientes, waar jullie overnachten om de volgende dag vroeg in de ochtend naar Machu Picchu te vertrekken. Vervolgens weer terug naar Cuzco waar jullie zelf de stad (verder) verkennen voordat jullie naar het vliegveld worden gebracht om terug te keren naar Lima. In Lima hebben jullie vrije tijd totdat jullie naar het vliegveld van Lima worden gebracht.

Reisduur:12 dagen
Prijsindicatie:van € 2.200 (per persoon)
Offerte reis
Zeehond r1
Zeehond
Prachtige natuur
Prachtige natuur
Reuzenschildpad
Reuzenschildpad
Fregat
Fregat
Pinguins
Pinguins