Een huwelijksreis op de Nederlandse Antillen staat garant voor gastronomie, strand en een prachtige onderwaterwereld. Curacao is een van de grotere eilanden.

Verken de romantische baaitjes en duik ’s avonds het bruisende uitgaansleven in. Bonaire is het eiland bij uitstek om te genieten van de zon, het eten en de kleurrijke vissen onder water.

Eilandhoppen: kleurrijk Curaçao en exotisch Bonaire

Eilandhoppen: kleurrijk Curaçao en exotisch Bonaire
van € 1.800 per persoon (laagseizoen)

Waarom zou je slechts één eiland bezoeken als ze zo dicht bij elkaar liggen? Bonaire & Curaçao vormen de prachtige mix voor de ultieme romantische huwelijksreis. Wat is er mooier dan de ondergaande zon in de Caribische zee, parelwitte stranden met een heerlijk glas wijn? Wees heerlijk samen op twee fantastische eilanden: Bonaire en Curaçao.

Dag 1-8:

Curaçao. Bon bini, welkom op Curaçao. Voor zeven nachten gaan jullie naar het dorpje Boca St. Michiel, op ongeveer 10 minuten rijden van Willemstad. Geen drukte, vooral veel privacy op een prachtige plek, jullie gaan verblijven bij Sun Reef Village. Een fantastische plek met allemaal kleine terrasjes aan of zelfs in de zee. Deze zijn gebouwd op de natuurlijke rotsen. En wie droomt er nu niet van om samen met een heerlijk glas bubbels de zon te zien ondergaan in de prachtige azuurblauwe zee….. Droom je al weg?

Curaçao heeft veel te bieden wat betreft vermaak. De komende dagen kunnen jullie zelf veel uitstapjes ondernemen of lekker loungen op het strand. Ga in ieder geval een dag naar de baai van Jan Thiel om daar onder samen je geliefde te zwemmen in een infinitypool en zomerse cocktails te ontdekken terwijl de DJ een loungemuziekje voor jullie draait. Jullie kunnen ook het zee aquarium bezoeken en met dolfijnen zwemmen.

In het oosten van Curaçao kunnen jullie de Aloë Vera plantage en struisvogelboerderij bezoeken. Geef de struisvogels te eten, het is wel oppassen geblazen. Vervolg jullie trip langs de vele mooie baaitjes die Curaçao te bieden heeft, zoals de Grote Knip en de Kleine Knip.

Ga eens vroeg uit de veren. In het westelijke deel van dit prachtige eiland is het Christoffelpark gelegen. Na het bereiken van de top worden jullie beloond met een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.

Een dagje Willemstad mag natuurlijk niet ontbreken. Proef de sfeer van vergeten tijden. De gekleurde huizen aan het water en de pondjesbrug die jullie naar de wijk Otrabanda brengt, mogen jullie zeker niet missen. Daar vinden jullie het Slavernijmuseum. Hier komen jullie meer te weten over de geschiedenis van Curaçao.

Breng een dag door in het paradijselijke Klein Curaçao. Na een boottocht van twee uur komen jullie aan op dit nog onbewoonde eiland. Zeeschildpadden zijn overigens wel de bewoners van dit eiland, zij eten graag van het zeegras. De kans is dus erg groot dat jullie hier een schildpad tegenkomen. Vergeet zeker je snorkel niet!

Dag 9-15:

Bonaire. Na een week op Curaçao hoppen jullie naar het exotische Bonaire. Bonaire is een heerlijk rustig eiland met een vrolijke caribische vibe. De perfecte ambiance voor een romantische vakantie. Hier heb je alle tijd voor elkaar.

Jullie gaan genieten van een zeer bijzonder kleinschalig resort: Bamboo Bali.  Jullie verblijven hier 7 nachten in een oase van rust. Zoals de naam het al zegt, je waant je in Bali maar je bent op Bonaire. Geniet van deze hele bijzondere plek, en maak vooral gebruik van de jacuzzi in de tuin, de prachtige lounge hoek. Bamboo Bali is bij uitstek het kleinschalige verblijf met een bijzonder intiem karakter. Ze ligt op een paar passen van de Caribische zee. En met de service van Anno, Sebastiaan en Vera weet je zeker dat het je aan niets zal ontbreken.

Bonaire is een stuk rustiger dan Curaçao, maar heeft ook veel te bieden. Onder water is van alles te zien, snorkelen kan al makkelijk vanaf de kant. Of jullie gaan samen een duikcursus doen om de kleurige vissen van nog dichterbij te kunnen bekijken. Vergeet niet een STINAPA pas te kopen om de onderwaterwereld te beschermen. Vanaf Kralendijk vertrekt een aantal keren per dag een pondje naar Klein Bonaire. Ook dit eilandje is onbewoond, maar de onderwaterwereld is des te mooier.

Wil je op het water blijven, dan is Lac Bay het walhalla om te windsurfen. Het water in de baai is maar een meter diep en dus perfect om het surfen onder de knie te krijgen. Of go wild en neem een aantal kitesurflessen.

Ook op land is veel te zien. In het Nationaal Washington Slagbaai Park zijn nog koloniale huizen te bezichtigen. Ook kun je hier de Brandaris berg beklimmen. Iets minder actief, maar erg leuk is een bezoek aan de ezelopvang in de buurt van het vliegveld.

Bonaire is niet alleen mooi en ontspannen, maar jullie kunnen ook ongestoord genieten van lekker eten en drinken. Drink aan het einde van de dag samen een Polar op het strand van Donkey Beach en kijk hoe Kralendijk langzaam verandert in een zee van lichtjes, bezoek de stijlvolle strandbar Spice Beach en zie vanuit een strandbed de zon achter Klein Bonaire zakken, uiteraard met een geopende fles wijn!

Dag 16:

Het einde van jullie reis is in zicht. Vandaag vliegen jullie terug naar huis.

Inclusief:

  • Vluchten Amsterdam – Bonaire / Curaçao
  • Binnenlandse vlucht Bonaire – Curaçao
  • 7 nachten Bamboo Bali (Bonaire)
  • 7 nachten Sunreef Village (Curaçao)
  • Transfers
  • Alle taxen, toeristenbelasting en (brandstof) toeslagen

Exclusief:

  • Optionele excursies en activiteiten
  • Goede doelen
Reisduur:16 dagen
Prijsindicatie:van € 1.800 per persoon (laagseizoen)
Offerte reis
Flamingo's at the salt lakes
Flamingo's at the salt lakes
Schelpen op het strand  g2
Schelpen op het strand
Zeepaardje g3
Zeepaardje
Romantische baaitjes g4
Romantische baaitjes
Lunch bij het water g5
Lunch bij het water
Kleurrijke Cariben g6
Kleurrijke Cariben