Colombia heeft veel in petto voor een huwelijksreis. Verrassend kleurrijke stadjes zoals Salento en Cartagena. De avontuurlijke jungle, nog steeds de thuishaven van Indianen. Uitgestrekte, tropische stranden om tot rust te komen.

Vriendelijke mensen, altijd in om de Salsa te dansen. Bergen om vanaf de top te genieten van het eindeloze uitzicht. Het heeft het allemaal en daarom bestempelen wij Colombia als een huwelijksreisbestemming om nooit te vergeten. 

18-daagse rondreis door onvergetelijk Colombia

18-daagse rondreis door onvergetelijk Colombia
van € 2.600 per persoon (laagseizoen)

Deze rondreis brengt jullie langs de hightlights van het koloniale Colombia. Jullie huwelijksreis begint in Bogota, gaat naar het koffiegebied en eindigt aan het strand. In Bogota stappen jullie in een teletijdmachine, terug naar het koloniale verleden. Daarna verblijven jullie in de meest galante stad van het koffiegebied Salento. Een afsluiting aan het strand blijft niet achter. Het laatste deel van deze huwelijksreis speelt zich af in het noorden van Colombia. Het noordelijke deel staat bol van de Caribische vibes. Vrolijke mensen dansend op straat is het beeld naast de rustige en mooie natuur in het Tayrona Nationaal Park.

Dag 1:

Bogota. Jullie landen in de hoofdstad van Colombia, Bogota. Bij de aankomsthal worden jullie opgewacht en naar het koloniale centrum gebracht. De komende drie nachten slapen jullie in Hotel de la Opera.

Dag 2:

Bogota. Na een uitgebreid ontbijt gaan jullie Bogota verkennen. Samen met een gids maken jullie een stadswandeling of kiezen jullie ervoor om met de fiets meerdere wijken te bezoeken. Jullie zien onder andere het koloniale gedeelte 'La Candelaria', Plaza Bolivar, en Cerro Monserrate. Ook bezoeken jullie het wereldberoemde Goud Museum (Museo de Oro).

Dag 3:

Bogota omgeving. Vandaag een uitstapje buiten de stad. Jullie vertrekken naar de kathedraal van zout in Zipaquira. Of jullie bezoeken de zoutmijnen van Nemocon, deze werden al door de Indianen gebruikt. Na dit indrukwekkende bezoek rijden jullie naar het meer van Guatavita. Jullie maken een wandeling rond het meer. Volgens de legende één van de oorsprongen van de 'El Dorado' mythe.

Dag 4:

Salento. In de ochtend worden jullie naar het vliegveld gebracht en vliegen jullie naar Armenia. Vanaf hier vertrekken jullie naar het typisch Colombiaanse dorpje Salento. Salento staat bekend om zijn souvenierwinkels en het typische gerecht ‘Trucha con Patacon’ (forel met gefrituurde bakbanaan). Vanuit het centrum van Salento kunnen naar ‘Alto de la Cruz’ lopen voor een prachtig uitzicht over het dorpje.

Dag 5:

Salento. Vandaag gaan jullie op pad naar Valle de Cocora. Jullie lopen door deze prachtige vallei met de hoogste palmbomen ter wereld, Palma de Cera. Deze boom is ook de nationale boom van Colombia.

Dag 6:

Manizales. Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een rit naar de wamwaterbronnen van Santa Rosa de Cabal. Laat je heerlijk onderdompelen in het warme bad voordat jullie verder rijden naar de koffieboerderij Hacienda Venecia. De komende twee nachten slapen jullie op deze ‘finca’.  

Dag 7:

Manizales. De dag begint met een rondleiding op de koffieboerderij. Jullie komen meer te weten over het koffieproces, mogen ook zelf koffie plukken en natuurlijk de koffie proeven.

Dag 8:

Santa Marta. Aan jullie verblijf in de koffietriangel van Colombia komt vandaag een einde. Jullie vliegen naar het noorden van het land, Santa Marta. Vanaf dit kleurige plaatsje vertrekken jullie naar het relatief onbekende natuurreservaat Taironaka. Hier in de uitlopers van de bergen van de Sierra Nevada de Santa Marta slapen jullie in een ‘cabaña’ aan de kristalheldere Don Diego rivier.

Dag 9:

Taironika Natuur Reservaat. De dag begint met een frisse duik in de Don Diego Rivier. In een band stromen jullie de rivier af naar de Caribische Zee. Onderweg komen jullie veel verschillende vogels en misschien brulapen tegen. In de middag vertrekken jullie naar het nabij gelegen Tayrona Nationaal Park waar jullie twee nachten zullen slapen.

Dag 10:

Tayrona Nationaal Park. Tijd om het Tayrona Nationaal Park verder te verkennen. In dit natuurgebied gaat de jungle over in de zee. Loop langs de rand van de jungle van strandje naar strandje. Onderweg is het genieten geblazen!

Dag 11:

Cartagena. Rek je uit, vandaag gaan jullie naar het kleurrijke stadje Cartagena. Onderweg stoppen jullie bij de moddervulkaan El Totumo. Plons in de modder en laat je heerlijk masseren. De modder wordt weer van je afgespoeld in het naastgelegen meertje. De komende twee nachten slapen jullie in La Merced Royal.

Dag 12:

Cartagena. De koloniale stad Cartagena kenmerkt zich door de vele kleurige huisjes en het oude stadscentrum. Binnen de muren lopen jullie door de kronkelige straatjes en vraag je je af wat zich achter de deuren schuilt. Koffiebarretjes, boetiekjes en het Colombiaanse leven is het antwoord. Met de stadswandeling die jullie vandaag doen komen jullie meer te weten waarom Cartagena de Parel van Zuid Amerika wordt genoemd.

Dag 13-16:

San Andres. Jullie sluiten de huwelijksreis af met verblijf aan de stranden van San Andres. Vanaf Cartagena gaan jullie per vliegtuig naar dit tropische eiland. Jullie verblijf staat garant voor zon, zee en strand. Ook onder water is het prachtig, duiken behoort ook tot de mogelijkheden. San Andres heeft veel te bieden op het gebied van restaurants, nachtleven en winkels (tax free).

Dag 17:

Bogota. Jullie nemen afscheid van San Andres en vliegen terug naar Bogota. Jullie worden weer opgehaald en naar hetzelfde hotel gebracht als aan het begin van de reis.

Dag 18:

Vandaag vliegen jullie terug naar huis.

Inclusief:

 • Prive transfers/transport
 • Alle overnachtingen op basis van 2 personen met ontbijt
 • Binnenlandse vluchten
 • Citytours Bogota en Cartagena met entree en Engelssprekende gids
 • Entree en Engelssprekende gids bij Botanische tuinen
 • Engelssprekende gids bij Valle de Cocora en Salento
 • Entree bij Termaalbaden, Tayrona en Totumo
 • Tour met binnenbanden op de Don Diego Rivier met lokale gids

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
Reisduur:18 dagen
Prijsindicatie:van € 2.600 per persoon (laagseizoen)
Offerte reis
Kleurrijk Colombia
Kleurrijk Colombia
Fruit te koop in Cartagena
Fruit te koop in Cartagena
Salento
Salento
De jungle van Colombia
De jungle van Colombia
Tayrona Nationaal Park
Tayrona Nationaal Park
Relaxen in het noorden van Colombia
Relaxen in het noorden van Colombia