Bij een huwelijksreis door Cuba denk je aan zonovergoten stranden, oldtimers, koloniale steden, sigaren en de Havana cocktail. Slenterend door de straten waan je je terug in de jaren 50 en op elke hoek wordt wel muziek gemaakt. Het bruist, is gedeeltelijk vervallen en weer opgeknapt. De vriendelijke Cubanen spelen graag een potje domino of sleutelen aan hun oldtimers.

 

De hagelwitte stranden en kleurrijke onderwaterwereld vormen een heerlijk oord om je terug te trekken. Ook het platteland rondom Viñales is in rust gehuld en biedt een kijkje in de keuken van Cuba. Tabaksboeren rollen op hun gemak de bekende sigaren, een absolute bezienswaardigheid. De stad van revolutionair Che Guevara, Santa Clara en andere koloniale steden zoals Remedios vormen een kleurrijk geheel. Een pracht van een huwelijksreis door een koloniaal verleden.

In 15 dagen de highlights van Cuba ontdekken

In 15 dagen de highlights van Cuba ontdekken
van € 490 per persoon (laagseizoen)

Deze huwelijksreis brengt jullie langs de highlights van Cuba. Jullie beginnen in de authentieke stad Havana dat bol staat van cultuur en een waar openluchtmuseum is. Daarna vertrekken jullie naar het platteland van Cuba: Viñales. Hier komen jullie meer te weten over het verbouwen van tabak en leer je zelf een sigaar draaien. De huwelijksreis zet zich voort naar Soroa, een plaatsje bij het prachtige natuurpark Sierra del Rosario. Cuba heeft ook prachtige stranden en deze vind je bij Playa Larga. Hier kunnen jullie de onderwaterwereld bewonderen. In de tweede week verkennen jullie Trinidad en Remedios, mooi bewaarde koloniale steden. De huwelijksreis eindigt aan het strand van Varadero. Nog even genieten van al het pracht wat jullie hebben gezien!

Dag 1

Havana. Jullie huwelijksreis start in de hoofdstad van Cuba: Havana. Deze dynamische, levendige stad is altijd in beweging. Havana is een waar museum voor de architectuurliefhebbers. Van een kathedraal uit de barrokstijl tot het typische Art Deco gebouw van Bacardí en natuurlijk de oldtimers. De komende twee nachten slapen jullie in een authentieke ‘casa’ waar de eigenaren jullie volledig in de watten leggen.

Dag 2

Havana. In de loop van de ochtend worden jullie een paar uur op sleeptouw genomen door een lokale gids. Jullie zien alle highlights van La Habana Vieja. Op het programma staat onder andere een bezoek aan verschillende pleintjes (o.a. Plaza de Armas, Plaza Vieja, Plaza de Catedral), de bekende winkelstraat Calle Obispo, de plek waar Ernest Hemmingway zijn mojito’s dronk La Bodeguita del Medio en het gebouw van Bacardi uit 1930. Vergeet zeker je camera niet mee te nemen! Om het echte Havana-gevoel te ervaren kunnen jullie optioneel de stad verkennen in een oldtimer. Aan het einde van de dag keren jullie terug naar de casa.  

Dag 3

Viñales. Vandaag vertrekken jullie naar Viñales, het Cubaanse platteland.  In het westen van Cuba, midden in de groene vallei, ligt het dorpje Viñales (4.000 inwoners). In dit dal in de provincie Piñar del Río groeit de legendarische tabaksplant. Dit gebied is uitgeroepen tot UNESCO -werelderfgoed en het is de perfecte plaats om alles te weten te komen over het gehele tabaksproces. Bij aankomst in de casa kunnen jullie genieten van een welverdiende cocktail in de schommelstoel op het terras.

Dag 4

Viñales. Na het ontbijt gaan jullie te paard of te voet de omgeving verder verkennen. We bezoeken het huis van een ‘guajiro’ plaatselijke boer, een grot en ontdekken meer over de lokale religie, gewoontes en gebruiken. Ondertussen luisteren we naar de plattelandsmuziek en genieten van de lokale koffie of een ‘verse’ Cubaanse  sigaar dat door de lokale boer voor je eigen ogen wordt klaargerold.

Dag 5

Soroa. Vandaag komen jullie aan in Soroa. Bij dit plaatsje ligt het natuurpark Sierra del Rosario. Dit natuurpark heeft een omvang van 25.000 hectare en is uitgeroepen tot UNESCO- bioreservaat. Op slechts 16 kilometer afstand van Soroa ligt Las Terrazas. Hier kunnen jullie wandelingen maken naar watervallen en afkoelen aan de rivierbedding van San Diego of San Juan. Een prachtige groene omgeving om in tot rust te komen en heerlijk te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Ook vannacht slapen jullie in een mooie casa.

Dag 6

Playa Larga. Playa Larga ligt vlakbij de Varkensbaai waar in 1961 de wereldberoemde mislukte invasie plaatsvond. Wat deze plek bijzonder maakt, is het natuurgebied Ciénaga de Zapata. Naast een prachtige flora en fauna biedt het ook mooie duikmogelijkheden. Vanaf Playa Larga tot aan Playa Girón zijn er 17 verschillende duikpunten en snorkelplekken waar je de prachtige onderwaterwereld kunt bewonderen. Duiken of snorkelen is optioneel te boeken.

Dag 7

Playa Larga.  Vandaag kunnen jullie ervoor kiezen om te luieren bij de casa of optioneel een tocht te ondernemen met een gids (lokaal te boeken). Samen met de gids vertrekken jullie richting Playa Girón. Je brengt een bezoek aan Enigma de las Rocas, dit is een bijzondere plek tussen de rotsen waar je in het kristalheldere diepblauwe water tussen de vissen kunt zwemmen. Na dit bezoek kunnen jullie de rest van de dag heerlijk aan een privéstrandje liggen bij Caleta Buena, zo'n 40 kilometer van Playa Larga.

Dag 8

Trinidad. Na het ontbijt vertrekken jullie naar Trinidad. Dit is een van de beste bewaarde koloniale steden in Cuba en behoort sinds 1988 tot het UNESCO-werelderfgoed. Ooit was Trinidad de thuishaven van suikerrietbaronnen en piraten. De stad is een waar openluchtmuseum en de muren ademen geschiedenis. De komende drie nachten slapen jullie in een mooie casa.

Dag 9

Trinidad. Vandaag gaan jullie Trinidad echt ervaren. Deze fietstaxi-tour geeft jullie een zo realistisch mogelijk beeld van het dagelijks leven van de lokale bevolking. We nemen je mee door de levendige buitenwijken van Trinidad en je rijdt langs tabaks- en sigarenfabrieken, de lokale verkooppunten van vers fruit en rietsuikerlimonade, een keramiekwerkplaats en nog veel meer.

Dag 10

Trinidad. Een dagje om bij te komen van al het moois dat jullie hebben ontdekt en gezien. Als jullie toch actief willen zijn is het een aanrader om een workshop Salsa te volgen. Deze is workshop kun je optioneel boeken.

Dag 11

Remedios. Het pittoreske, koloniale dorp Remedios ligt op nog geen 50 kilometer van Santa Clara en slechts 7 kilometer van de noordkust. Een ideale plek om dagtripjes te maken naar de adembenemende eilandjes aan de de Sabana-archipel. Bij aankomst in Remedios kunnen jullie op je gemak het centrale plein bezoeken en tussen de koloniale gebouwen en smalle straatjes slenteren. En vooral genieten van de stille charme die dit dorp heeft weten te bewaren.

Dag 12

Remedios. Vandaag kunnen jullie optioneel een excursie door Remedios en het vissersdorp Caibarien doen. In de stad ga je langs het museum Las Parrandas, bezoek je een kunstatelier, vervolgens rijd je naar een Cubaans landhuis buiten de stad en bezoek je een authentiek suikermuseum. Kortom, een excursie vol tradities en Cubaanse cultuur.

Dag 13-14

Varadero. Het einde van de huwelijksreis komt in zicht. De laatste twee dagen verblijven jullie in Varadero waar je heerlijke kunt relaxen op het strand. Deze stad biedt hoofdzakelijk strandplezier, watersport en avondleven. Jullie casa ligt meestal op 50-100 meter afstand van het strand en op loopafstand van verschillende barretjes en restaurants.

Dag 15

Amsterdam. Vandaag vertrekken jullie weer naar huis en kunnen jullie terugkijken op een prachtige huwelijksreis langs de highlights van Cuba.

Inclusief:

 • Accommodaties met ontbijt (op basis van beschikbaarheid)
 • Stadswandeling Havana
 • Excursie “Op bezoek bij de tabaksboer" in Viñales                 
 • Fietstaxi-tour in Trinidad               
 • Boeking kosten en reisplan                     

 

Exclusief:

 • Internationale vlucht (deze dient zelf geboekt te worden)
 • Visum en luchthavenbelastingen           
 • Transfers     
 • Huurauto (op aanvraag)    
 • Overige maaltijden 
 • Optionele excursies

 

Reisduur:15 dagen
Prijsindicatie:van € 490 per persoon (laagseizoen)
Offerte reis
Sigaren roken hoort bij Cuba
Sigaren roken hoort bij Cuba
Oude glorie in de hoofdstad g2
Oude glorie in de hoofdstad
Cuba's finest! g3
Cuba's finest!
Witte zandstranden g4
Witte zandstranden
Souveniers te koop g5
Souveniers te koop
Oldtimers in Havana g6
Oldtimers in Havana