Eigenzinnige klapperbomen, adembenemende bergkammen, ondoordringbare wouden, eindeloze rijstvelden, authentieke dorpjes… Een huwelijksreis door Indonesië is de droom van elk koppel. De verschillende eilanden zoals Bali, Java, Lombok of Sumatra worden niet voor niks De Gordel van Smaragd genoemd.

En dan vergeten we bijna de eindeloze witte stranden. De verschillende eilanden hebben elk een eigen karakter met bijzondere eigenschappen. Is Bali de honeymoon bestemming bij uitstek met witte stranden en authentieke dorpjes, Sumatra is iets avontuurlijker en heeft grote meren. Het leuke is… je kunt erg goed eilandhoppen! Dus meer smaakjes proeven van de Indonesische archipel.

17-daagse rondreis door Bali

17-daagse rondreis door Bali
van € 1.600 per persoon (laag seizoen)

Het kleurrijke Bali is de perfecte bestemming voor jullie huwelijksreis. Dit Indonesische eiland biedt ruimte voor ontspanning, avontuur en heerlijk eten. Deze reis door Bali brengt jullie langs de eindeloze rijstvelden en de witte zandstranden. De Balinese keuken staat garant voor gastronomische hoogstandjes. Heerlijk eten op de mooiste plaatsen, zoals in Sanur of in het midden van het eiland Munduk. Het grootste deel van de Balinese bevolking is Hindoeïstisch. Dat zie je terug op straat met de kleurrijke offers die de mensen overal achterlaten. Ook bezoeken jullie een aantal tempels. Ga het meemaken!

Dag 1

Amsterdam-Ubud. Jullie landen op Ngurah Rai Airport. Jullie worden opgehaald door de gids en naar Ubud gebracht. Dit authentieke plaatsje is het centrum van de Balinese kunstenaars waar jullie de komende vijf nachten zullen slapen.

Dag 2

Ubud. Vandaag ontdekken jullie de spirituele kant van Bali. De tour start met een verzoek aan de Goden om de tempel te mogen bezoeken, genaamd Canang. De gids vertelt meer over het offer en de manier waarop jullie een heilig bad nemen in de Tirta Empul tempel. Vervolgens rijden jullie naar Gunung Kawi. Geniet onderweg van de prachtige rijstvelden. Gunung Kawi is een uitgekerfde facade uit de 11de eeuw en erg bijzonder om te zien. Na het bezoek wordt de lunch geserveerd op een prachtige plek tussen de rijstvelden bij de klaslokalen van de stichting Yayasan Widya Guna. Na de lunch kunnen jullie optioneel een bezoek brengen aan Goa Gajah, ook wel de Olifantsgrot genoemd, en Yeh Pulu.

Dag 3

Ubud. Deze ochtend staat jullie een spectaculaire ervaring te wachten. Na een typisch Balinees ontbijt met uitzicht op de Batakaru berg starten jullie aan een 22 kilometer lange fietstocht door de rijstvelden. De tocht brengt jullie ook langs het traditionele dorp Pacung waar jullie een glimp opvangen van het dagelijkse leven van de lokale bevolking. De gids vertelt jullie meer over de Balinese gebruiken en gewoonten.  De tocht eindigt met een heerlijke lunch in een Balinees hotel. De rest van de dag is het heerlijk relaxen bij het hotel.

Dag 4

Ubud. Een huwelijksreis in Bali is niet compleet zonder een kookles. Rond 8 uur worden jullie opgehaald om deel te nemen aan de Payuk Cooking Class. Eerst gaan jullie op pad om ingrediënten te kopen op de lokale markt. Daarna doen jullie een kleine offering aan de Goden en starten jullie met koken. Tijdens de les ervaren jullie de Balinese manier van koken en het gebruik van de ingrediënten. Geniet van jullie zelf bereide lunch! In de avond kunnen jullie optioneel naar een dansvoorstelling gaan om jullie verder onder te dompelen in de Balinese cultuur.

Dag 5

Ubud. Klaar voor avontuur? Vandaag gaan jullie raften op de Ayung rivier! Na een rit van een half uur lopen jullie naar de rivier. Geniet van de twee uur durende rafting tocht! Jullie stoppen bij Kedewatan. Neem een douche om vervolgens te genieten van de buffet lunch. Jullie worden terug gebracht naar het hotel. Verken ’s middags de kunstgalerijtjes in het stadje Ubud, een leuk souvenir voor thuis.

Dag 6

Tirta Gangga. Vandaag nemen jullie afscheid van Ubud en maken jullie een rondtrip naar Tirta Gangga. Het oosten van Bali is ontzettend mooi met stille dorpjes, vriendelijke mensen en natuurwonderen. De gids brengt jullie naar Klungkung waar jullie een bezoek brengen aan Kertha Gosa, het voormalige gerechtshof. De trip wordt voorgezet naar de moedertempel van Bali: Besakih. Na dit indrukkwekkende bezoek lunchen jullie bij een lokaal restaurant. De komende nachten slapen jullie in Tirta Gangga.

Dag 7

Tirta Gangga. Deze ochtend gaan jullie wandelen tussen een van de mooiste rijstterrassen van Bali. Afhankelijk van de tijd van het jaar zullen jullie de boeren de rijst zien oogsten. Daarna rijden jullie naar het Soekasada waterpaleis. Dit imperium wordt gebruikt door de koning van Karangasem voor ontspanning of ontmoetingsplan. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant of in het hotel.

Dag 8

Sambangan. Vandaag vertrekken jullie naar het dorp Sambangan in het noorden van Bali. Dit dorpje is niet toeristisch en staat bekend om de mooie panoramische uitzichten. Onderweg bezoeken jullie het authentieke dorpje Tenganan. Daarna rijden jullie door naar Kehen, een Hindoeïstische tempel. Geniet van het uitzicht op de nog steeds actieve Batur vulkaan en het meer. Aan het einde van de middag komen jullie aan in Sambangan waar jullie ook overnachten.

Dag 9

Sambangan. Deze ochtend maken jullie een gemakkelijke trekking door het prachtige landschap in de buurt van Sambangan. De rest van de dag is het heerlijke relaxen bij het hotel of rol je matje uit voor yoga en meditatie oefeningen.

Dag 10

Pemuteran. Deze ochtend hebben jullie een transfer naar Pemutaran, een klein vissersdorpje aan de noordkust van West Bali. Onderweg bezoeken jullie tempels en plons je in de natuurlijke warmwaterbronnen van Banjar. Jullie slapen twee nachten in Pemuteran.

Dag 11

Pemuteran. Uitgeslapen? Deze dag staat ontspanning centraal. Jullie spenderen de dag in een klein paradijs ofwel het eiland Menjangan. Ontdek een van de mooiste onderwaterwerelden van Indonesië. Duizenden gekleurde vissen en het wonderschone koraal verwelkomen jullie in de kristalheldere zee.

Dag 12

Munduk. Na een ontspannen dagje is het weer tijd voor actie. Deze ochtend hebben jullie een gemakkelijke trekking in het West Bali National Park. Tijdens de wandeling zien jullie verschillende soorten dieren. Daarna vertrekken jullie naar Munduk gelegen in het binnenland van Bali.

Dag 13

Munduk. Van oudsher heeft Bali veel plantages waar onder andere koffie op wordt geteeld. Vandaag gaan jullie deze plantages van dichtbij bekijken. Na deze wandeling kun je je opfrissen in de Red Coral waterval. Op weg terug naar het hotel lopen jullie langs een aantal boerderijen en met een beetje geluk zie je de boeren vanille, koffie of avocado oogsten.

Dag 14

Sanur. Jullie verlaten Munduk en rijden in zuidelijke richting naar Sanur. Onderweg passeren jullie Bedugul en het Bratan-meer. Hier brengen jullie een bezoek aan de bekende tempel Pura Ulun Danu. Net buiten Bedugal kunnen jullie de Botanische Tuinen bezoeken. De lunch wordt geserveerd bij een lokaal restaurant. De tocht brengt jullie verder langs de rijstvelden van Jatiluwih. Deze rijstterrassen zijn Unesco erfgoed en geven je het gevoel terug in de tijd te gaan. De volgende stop is bij de Pura Tanah Lot tempel. Nog twee uur rijden en jullie komen aan bij Sanur. Hier verblijven jullie de laatste nachten in een hotel met zwembad, dichtbij de zee.

Dag 15-16

Sanur. Vandaag staat niets op het programma en is het genieten van zon, zee en strand. Het badplaatsje Sanur heeft veel goede restaurants en winkeltjes om souvenirs te kopen.

Dag 17

Bali-Amsterdam. Het einde van jullie huwelijksreis komt in zicht. Vandaag nemen jullie afscheid van Bali en vliegen jullie terug naar huis.

Inclusief:

 • Accommodaties
 • Transfers met Engelstalige gids
 • Spirituele tour Ubud
 • Fietstocht door rijstvelden
 • Kookles in Ubud
 • Raften op de Ayung Rivier
 • Bezoek Kertha Gosa en Besakih
 • Excursie rijstvelden en watertempel
 • Bezoek Kehen tempel
 • Trekking Sambangan
 • Plonsen bij Banjar
 • Snorkelen Menjangan eiland
 • Trekking West Bali NP
 • Bezoek plantages en waterval
 • Bezoek Pura Ulun Danu tempel

 

Exclusief:

 • Internationale vlucht
 • Visum voor Indonesië
 • Vliegveld tax
 • Vervoer binnen Bali
 • Drinken en eten
 • Goede doelen
 • Optionele excursies
Reisduur:17 dagen
Prijsindicatie:van € 1.600 per persoon (laag seizoen)
Offerte reis
Rijstvelden
Rijstvelden
Parasol
Parasol
Zon, zee en strand
Zon, zee en strand
Tradities en gebruiken
Tradities en gebruiken
Hindoeïsme
Hindoeïsme
Surfen!
Surfen!