Madagascar, ook wel het "rode eiland" genoemd, is een eiland zo groot als Frankrijk, dat 88 miljoen jaar geleden is losgebroken van het super continent Gondwana en India. Dit gaf de natuur de mogelijkheid zich volledig ongestoord te evolueren en dat is waarom 90% van de flora en fauna in Madagascar nergens anders ter wereld te vinden is. De bevolking is een mix van Aziaten, Afrikanen en Arabieren. Hierdoor is niet alleen een bijzondere bevolking ontstaan, maar ook een bijzondere mix van culturen en gebruiken. Dit alles maakt Madagascar tot een van de uniekste bestemmingen ter wereld!

Naast Madagascar ligt het tropische Mauritius. Niks staat beter bekend als de bestemming voor een ultieme huwelijksreis. Mauritius, genoemd naar Prins Maurits van Nassau, heeft werkelijk alles in huis als je je een huwelijksreis op een paradijselijk eiland voorstelt. Het eiland is erg ontwikkeld en heeft fantastische stranden, prachtige lodges, fantastisch eten, vriendelijke bevolking, een uitgebreide keuze aan excursies, adembenemede zonsondergangen en heerlijk cocktails!

15-daagse combinatiereis Madagascar - Mauritius

15-daagse combinatiereis Madagascar - Mauritius
van € 2.100 per persoon

Wil je graag wat avontuur en iets unieks ontdekken, maar toch ook je huwelijksreis afsluiten op een paradijs? Dan is dit zeker een reis die jullie kunnen overwegen. Tijdens deze mooie huwelijksreis ontdek je het bijzondere Madagascar met zijn cultuur, lemuren, chameleons en fantastische natuurparken en sluit je romantisch af op een van de mooiste bounty eilanden ter wereld, Mauritius. 

Dag 1

Antananarivo (Madagascar). Welkom in Madagascar! Na aankomst op het vliegveld van Antananarivo wordt u opgehaald door uw hotel van vannacht: Susie’s Place. Waarschijnlijk komen jullie laat aan op het vliegveld, dus zul je een goede nachtrust nodig hebben.

Dag 2

Tulear. Een waarschijnlijk vroege vlucht brengt jullie naar de kust van het kanaal van Mozambique, in het plaatsje Tulear. Na een kwartiertje rijden langs de kust komen jullie aan bij het mooi gelegen Bakuba Concept. Deze lodge heeft maar 5 kamers die alle vijf uniek zijn en handgemaakt. In deze prachtige lodge kunnen jullie uitrusten van de lange reis en heerlijk genieten van de culinair hoogstaande keuken. Een perfect begin van jullie huwelijksreis! 

Dag 3-4

Isalo National Park. Een halve dag rijden langs uitgestrekte vlaktes van Madagascar brengt jullie naar de Grand Canyon van Madagascar, Isalo National Park. Dit landschap is een wonderlijke mix van diepe canyons, groene oases, zandsteen formaties en open vlaktes. Hier ben je heel dichtbij de historie van de aarde!

De komende twee dagen staan in het teken van dit prachtige gebied. Op dag 4 zullen jullie de hele dag in het park doorbrengen. Samen met jullie gids doorkruisen jullie Isalo National Park. Vergeet niet je zwembroek en bikini mee te nemen voor een verfrissende duik in een van de natuurlijke zwembaden. Tijdens de wandeling zal een bbq-lunch worden geserveerd te midden van “hongerige”  lemuren. Jullie overnachten in een mooi gelegen lodge aan de rand van het park met zwembad.

Dag 5

Andringitra Gebergte, Park Anja en Ambalavao. Madagaskar wordt in twee gedeeld door een hoge bergrug. Het middelpunt hiervan is het Andringitra gebergte. De oostkant ervan is erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan, de westkant droog en warm vanwege de winden die van Afrika komen.

Na een rit van ongeveer vijf uur arriveren jullie in het pittoreske stadje Ambalavao. Dit bergstadje heeft een hoog Hans en Grietje gehalte. Jullie overnachten in een prachtig gelegen lodge net buiten het stadje aan de Route National 7. Deze middag brengen jullie een bezoek aan Park Anja, waar een groep ringstaart maki’s door een lokaal project wordt beschermd. 

Dag 6-7

Ranomafana NP. Na het ontbijt rijden jullie in een zestal uur naar het Ranomafana Nationaal Park. Onderweg brengen jullie een bezoek aan Park Anja, waar een groep ringstaart maki’s door een lokaal project wordt beschermd.

Het park van Ranomafana kreeg wereldwijde bekendheid in de jaren tachtig toen er een nieuwe lemurensoort werd ontdekt: de gouden bamboelemuur. De hele voormiddag trekken jullie er op uit om deze en andere lemuren te spotten in het park. Uiteraard onder begeleiding van een bekwame gids. ’s Middags kan je genieten van een warmwaterbad in het nabijgelegen kuuroord.  

Vanavond of morgenavond kan er een avondwandeling gemaakt worden om ook hier de nacht actieve dieren te spotten. Jullie verblijven in een goed hotel in het dorpje Ranomafana. 

Dag 8

Antsirabe. Een mooie rit brengt jullie verder naar het platteland van Antsirabe. Onderweg zullen jullie het landschap en het leven zien veranderen. Je reist namelijk dieper in de Aziatische cultuur van de Merina en de Betsileo. De verschillende kleuren groen van de rijstvelden, de pittoreske lokale bouwstijl en het plattelandsleven zullen jullie regelmatig tot stoppen brengen om wat mooie foto’s te maken.

Jullie overnachten in een Guesthouse in de stad Antsirabe. In Antsirabe kan je een ritje maken in een pousse-pousse taxi en veilig een biertje drinken in een van de vele lokale barretjes.

Dag 9-10

Antananarivo. Na het ontbijt bezoekt hebben jullie uitgebreid de tijd om een in de buurt gelegen kratermeer te bezoeken en een wandeling te maken door het platteland van Antsirabe. Na deze excursie reizen jullie terug naar de hoofdstad, Antananarivo. Jullie zullen daar vroeg in de avond aankomen en je voorbereiden op de vlucht naar Mauritius. 

Dag 10-14

Mauritius. Een transfer brengt jullie naar de luchthaven voor de vlucht naar het prachtige eiland Mauritius. Na een avontuurlijke reis in Madagascar is het nu tijd voor een tropische afsluiting op het beroemde honeymoon island.

Een vertegenwoordiger staat jullie op het vliegveld op te wachten brengt jullie naar Mystic Life Style in Mont Choisy. Dit hotel ligt rustig op loopafstand van het drukke toeristische plaatsje Mont Choisy en wat verder Grand Baie. Mystic Life Style is een modern hotel met mooi ingerichte kamers. Er is een tuin met zwembad, een terras en verschillende hoekjes waar je lekker languit met een boek kunt relaxen. Naast het hotel ligt een uitgestrekt publiek strand en ook het plaatsje Mont Choisy ligt op loopafstand. Hier vinden jullie vele leuke restaurants en winkels. Mauritius is veilig dus je kunt er ook ’s avonds lekker op uit om een van de vele restaurants in de buurt te proberen. 

Dag 15

Mauritius-Amsterdam. Vandaag vliegen jullie terug naar huis. Afhankelijk van de vertrektijd worden jullie 3 uur voor vertrek terug gebracht worden naar het Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport. Wat was het een prachtig avontuur om op terug te kijken! 

Inclusief: 

 • Alle accommodatie zoals vermeld in het
 • Ontbijt in alle hotels en ook diner op Mauritius
 • Alle excursies beschreven in het reisschema, mits optioneel is vermeld
 • Alle entreegelden voor de Nationale Parken
 • Vervoer in goede comforatbele autos
 • Privé Engels sprekende chauffeur/gids
 • Alle transfers tussen lucht- en zeehavens en hotels
 • Binnenlandse vlucht van Antananarivo naar Tulear

 

Exclusief: 

 • Internationale vlucht (als we een exacte datum hebben kunnen we kijken naar de gunstigste prijs van de internationale vlucht)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Souvenirs
 • Visum (een visum is te verkrijgen bij aankomst in Madagascar voor 34 euro voor een verblijf van 30 dagen. Voor Mauritius is geen visum nodig)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Optionele excursies
Reisduur:15 dagen
Prijsindicatie:van € 2.100 per persoon
Offerte reis
Ifaty
Ifaty
Andasibe
Andasibe
Isalo
Isalo
Antsirabe
Antsirabe
Wezelmakis
Wezelmakis