Oeganda, zoeken jullie een avontuurlijke huwelijksreis met paradijselijke stranden als afsluiting? Oeganda is een veilig avontuur bij uitstek! Het is een van de kleinere landen in Afrika met het grootste meer, een indrukwekkende bergketen, de helft van de levende berggorilla’s, leeuwen in bomen en groots in wildlife.

Een land dat nog ongepolijst is, toerisme in opkomst en heel veilig. Een prachtige natuur met een hele vriendelijke bevolking en fantastische lodges. De 4wheel drive met chauffeur brengt jullie op alle bijzondere plaatsen. De huwelijksreis afsluiten in  Zanzibar met z’n paradijselijke stranden maakt jullie reis compleet.

15-daagse rondreis Oeganda en Zanzibar

15-daagse rondreis Oeganda en Zanzibar
van € 4.950 per persoon

Opzoek naar de avontuurlijke en romantische huwelijksreis in één? De combinatie Oeganda – Zanzibar is dé reis! Deze 15-daagse rondreis staat in het teken van avontuur, zeldzame dieren, natuurschoon en maagdelijk witte stranden. De huwelijksreis begint in Kampala, de hoofdstad van Oeganda en daarna de wildernis in. Oeganda is puur, ongepolijst en niet toeristisch. De natuur is overweldigend: heuvels, theeplantages, vulkanen, regenwouden met vele vogelsoorten en dieren. Oeganda staat bekend om de berggorilla’s, de helft van de totale populatie leeft hier, maar ook chimpansee families zijn er. Een tracking naar deze apensoorten is een ervaring die je nooit meer vergeet. De rondreis is met een stoere 4-wheeldrive en chauffeur. De reis sluiten jullie af met 5 dagen paradijselijk Zanzibar waar jullie verblijven in een prachtig, elegant boutique hotel en hebben jullie een eigen bungalow met zicht op het witte zand en de Indische oceaan.

Dag 1:

Entebbe. Jullie vliegen naar Oeganda en komen aan in Entebbe, dichtbij de hoofdstad Kampala. Jullie worden jullie opgewacht en naar het hotel in Kampala gebracht. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over het Victoriameer en een fijn zwembad.

Dag 2:

Kibale Forest. Vandaag begint de ontmoeting met het echte Oeganda. De chauffeur brengt jullie naar Kibale Forest. Een prachtige tocht met een tussenstop in Fort Portal voor de lunch. Onderweg zien jullie prachtige landschappen en grote theeplantages. Na de lunch is er tijd om de lokale markt te bezoeken. Na nog een uurtje rijden komen jullie aan bij Kibale Forest Camp. Dit is de uitvalbasis om de diverse apensoorten te zien, met als hoogtepunt de chimpansee. Ook zijn er vele vogels en vlinders en dan nog alle geluiden….

Dag 3:

Kibale Forest. Vroeg uit bed en samen met de ervaren gids het regenwoud in, op zoek naar de chimpansees. In Oeganda leven nog zo’n 5000 chimpansees in het wild. Het is zeer bijzonder om hun nesten in de bomen te zien en oog in oog te staan met een groep chimpansees. Ook doen jullie vandaag een zogenaamde swamp walk. Jullie zien prachtige landschappen en de kans is groot dat jullie ook nog bijzondere vogels zien. Overnachting weer in het Kibale Forest Camp.

Dag 4:

Queen Elisabeth National Park. ’s Ochtends een vrije ochtend, jullie kunnen lekker luieren, een forse wandeling maken naar de Crater Lake of een theeplantage bezoeken, hier krijgen jullie uitleg over het plukken en natuurlijk zijn ook diverse theeën te proeven. Neem zeker een paar pakjes thee mee; hier wordt de beste kwaliteit thee verbouwd. Voor de lunch vertrekken jullie naar het Queen Elisabeth National Park. Aan het eind van de middag is er de gamedrive. Het park heeft veel wildsoorten. Nijlpaarden liggen te baden in het water, gazelles, zwijntjes, olifanten en zelfs kan je leeuwen en luipaarden zien. De weidse savanne maakt dat jullie echt helemaal in Afrika voelen. De sfeervolle Katara Lodge ligt op een heuvel, heeft heerlijk eten en een zwembad. Bij droog weer kan je zelfs het bed naar buiten rijden en onder de sterren slapen.

Dag 5:

Queen Elisabeth National Park. Vandaag gaan jullie vroeg op pad. Olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en veel meer kunnen jullie pad kruisen op deze vroege ochtend. Na een heerlijke lunch wacht een volgend hoogtepunt: een bootsafari op het Kazinga kanaal. De hoeveelheid nijlpaarden die hier in het water liggen zijn ontelbaar. ’s Avonds weer een heerlijk diner in de lodge.

Dag 6:

Mutanda-meer. Optioneel kunnen jullie vandaag een ballon safari doen vanuit het Queen Elisabeth NP. Daarna hebben jullie een lange rit (7 uur) voor de boeg en rijden jullie door het Zwitserland van Oeganda. De omgeving is spectaculair. Onderweg wordt een heerlijke lunch voor jullie verzorgd. Jullie zijn nu dichtbij de grens met Rwanda. De lodge is prachtig gelegen aan het Mutanda-meer. Plons eens in het meer en geniet van het uitzicht op de vijf vulkanen. De Nederlandse chefkok maakt heerlijke gerechten, smullen!  

Dag 7:

Bwindi. Vandaag de grote dag: de berggorilla trekking in het Bwindi regenwoud! Bij het vertrekpunt staat de ranger te wachten. Met stok en eventueel dragers gaan jullie opzoek naar de berggorilla’s. Jullie lopen dwars door het heuvelachtige regenwoud en na klimmen en dalen staan jullie oog in oog met de berggorilla’s. Een ervaring die jullie nooit zullen vergeten!

Dag 8:

Mburo National Park. Vandaag vertrekken jullie naar het Mburo National Park voor een kennismaking met o.a. zebra’s, elanden en impala’s. Je komt onderweg ogen tekort om van het mooie landschap te genieten. De zeer luxe en comfortabele Mihingo Lodge verwacht jullie. De lodge is gebouwd tussen de rotsen en biedt vanuit het zwembad een geweldig uitzicht over de waterhole. Een heerlijke plek om te relaxen en na te genieten van de ontmoeting met de berggorilla’s en de dieren van deze dag.

Dag 9:

Stone Town – Zanzibar. Voor het ontbijt is de wandelsafari gepland. Er zijn maar zeer weinig parken waar gewandeld kan worden en dit is een unieke ervaring. De ervaren gids leidt de weg. Na een laat ontbijt brengt de chauffeur jullie naar Entebbe. Er wordt gestopt op de evenaar. ‘s Avonds komen jullie aan op Zanzibar. Het eiland van de witte stranden, palmbomen en het warme turquoise water van de Indische oceaan. Ook bekend van de heerlijke visgerechten en verse kruiden. Kijk goed om je heen, de Arabische invloeden zijn duidelijk merkbaar. De overnachting is in een sfeervol boutique hotel Kholle House. 

Dag 10:

Stone Town – Zanzibar. In de ochtend is het mogelijk met een lokale gids de oude stad te verkennen. Aan het eind van de ochtend worden jullie naar het paradijs voor de komende dagen gebracht. Next Paradise Boutique hotel ligt aan een van de mooiste zandstranden van Zanzibar met een koraalrif voor de deur. Jullie overnachten in een luxe bungalow met zeezicht. Dit elegante hotel staat bekend om zijn uitstekende keuken en prettige sfeer.

Dag 11-14:

Zanzibar. Alle tijd om te genieten van elkaar, het prachtige Zanzibar, het warme water en voortreffelijke eten en actief te zijn. Jullie kunnen de dagen ook nog actief doorbrengen met snorkelen, duiken of een zeiltocht te maken op de Indische oceaan.

Dag 15:

Zanzibar - Thuisbestemming. De hele bijzondere en gevarieerde huwelijksreis is bijna voorbij. Vandaag worden jullie opgehaald en vliegen jullie via Entebbe terug naar huis.  

Inclusief:

 • Vervoer in een 4wd Landcruiser Prado or Nissan Patrol met open dak voor het perfecte zicht op safari’s
 • Alle brandstof tijdens de reis
 • Engels sprekende, Oegandese chauffeur/gids in Oeganda
 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden zoals vermeldt in de reisbeschrijving
 • Park entreegelden volgens de reisbeschrijving;
 • Alle activiteiten zoals beschreven;
 • 1 Chimpansee permit per person (à USD 150) - goedkoper in de maanden april, mei en november
 • 1 Gorilla permit per person (à USD 600) - goedkoper in de maanden april, mei en november
 • Vlucht  Entebbe – Zanzibar met Kenya Airways
 • 5 dagen Zanzibar package in luxe stadhotel en luxe lodge

Exclusief:

 • Internationaal vliegticket
 • Entree visa voor Oeganda en Tanzania
 • Maaltijden die niet in de accommodatie wordt genuttigd
 • Een drager bij de gorilla trekking (draagt daypack en helpt bij het klimmen en dalen door het regenwoud)
 • Persoonlijke verzekeringen (reis- en ziektekostenverzekeringen)
 • Tips voor chauffeur/gids, drager, hotelstaff etc
 • Alle uitgaven van persoonlijke aard (zoals drankjes, was etc)
 • Ballon safari 
Reisduur:15 dagen
Prijsindicatie:van € 4.950 per persoon
Offerte reis
Transport van bananen r1
Transport van bananen
Bloem
Bloem
Theeplukker
Theeplukker
Berggorilla
Berggorilla
Lodge
Lodge
Snorkelen in Zanzibar
Snorkelen in Zanzibar