Veelgestelde vragen

 1. Hoe maak ik een eigen cadeaulijst?
  ‚ÄčKlik hier om je eigen cadeaulijst te maken.
  ‚Äč
 2. Hoe kan ik de cadeaulijst samenstellen?
  Begin hier met het maken van je persoonlijke cadeaupagina. Vul jullie namen, emailadres en trouwdatum in voor een gratis profiel bij pluQ. Voeg je eigen cadeaus toe, bepaal het cadeaubedrag en de delen waarin jullie het cadeau willen ontvangen (€ 10, € 25 of € 50). Nog even een leuke foto uploaden en het cadeau is klaar. Mocht je op een later moment het cadeau nog willen aanpassen, dat kan altijd. Maak jullie persoonlijke cadeaupagina af met leuke foto’s en een welkomstwoordje.
   
 3. Ontvang ik cadeaugeld? Of ontvang ik de cadeaus in het echt? 
  Van pluQ ontvangen jullie het cadeaugeld. Het geld dat gasten geschonken hebben, wordt op jullie rekening gestort na jullie huwelijk. pluQ stuurt jullie het overzicht van de gegeven cadeaus en de namen van de gasten. 
   
 4. Wat betaal ik voor het online zetten van de cadeaulijst?
  Het samenstellen van de cadeaulijst en het maken van jullie persoonlijke pagina is gratis. Wanneer je deze wilt activeren en dus delen met gasten, vraagt pluQ eenmalig een bedrag van € 39,95 (excl. 21% BTW). Het geld wordt pas in rekening gebracht als het bedrag naar jullie rekening wordt overgemaakt. Het maakt niet uit hoeveel cadeautjes jullie toevoegen of van gasten krijgen, het bedrag blijft hetzelfde. Dit bedrag is nodig voor onderhoud van de persoonlijke pagina en administratiekosten.
   
 5. Wanneer ontvang ik het cadeaugeld?
  Het geld van gasten wordt overgemaakt op de onafhankelijke rekening van pluQ. Het geld staat hier veilig op een aparte rekening van pluQ. Het totale bedrag (minus de administratiekosten van € 39,95 excl. 21% BTW) wordt de eerste dinsdag na het trouwweekend en in overleg met jullie, overgemaakt op jullie rekening. Mocht daarna nog geld binnenkomen, keren we het resterende bedrag op tweede dinsdag uit en sluiten wij de cadeaupagina voor schenkingen. De cadeaupagina blijft nog tot 6 weken na jullie trouwdatum zichtbaar en wordt daarna offline gezet. Willen jullie de cadeaupagina tot een half jaar na de trouwdatum online laten staan, dan kan dat voor een eenmalig bedrag van € 19,95 (excl. 21% BTW). Dit bedrag wordt verrekend bij het uitbetalen van het cadeaugeld. 
   
 6. Hoe weet ik wie mij een cadeau heeft gegeven?
  pluQ werkt volgens het ‘crowdfund-principe’. Gasten betalen deeltjes, ofwel pluQjes, van jullie huwelijksreis. Op jullie eigen pagina zie je een overzicht van de ontvangen cadeaus. Dit overzicht zie je alleen als je bent ingelogd op de cadeaupagina en klikt op de button 'Ontvangen cadeaus'. Wel zo makkelijk als je later familie en vrienden wilt bedanken!
   
 7. Kunnen gasten ook een deel van het cadeau geven?
  Per cadeau is het bedrag in delen opgesplitst van € 10, € 25 of € 50. Een gast kan dus een cadeau volledig geven of een deel ervan. Het is ook mogelijk om verschillende cadeautjes te geven. Bijvoorbeeld een deel van een duikcursus en een cocktail op het strand. 
   
 8. Hoe kunnen gasten de cadeaus betalen? 
  Gasten selecteren een of meerdere cadeaus en klikken op 'geef cadeau'. De cadeaus staan automatisch in de winkelwagen en kunnen vervolgens betaald worden. Klik hier voor het volledige overzicht van het betaalproces. Gasten betalen het bedrag dat zij schenken aan het bruidspaar plus € 0,95 transactiekosten bij betalen via iDeal en Bancontact en € 7,25 extra als er met een creditcard betaald wordt. Ook kunnen bruidsparen ervoor kiezen om de transactiekosten zelf te betalen, dit is dan een eenmalige bedrag van € 74,95 (excl. 21% BTW) en wordt verrekend bij de uitbetaling van het cadeaugeld. Na betaling ontvangt de betaler per mail een betaalbevestiging en een voucher die zij kunnen printen en aan het bruidspaar kunnen geven. Let op; soms komen deze mails in de spam terecht, check daarom altijd de spambox. 
   
 9. Wat kunnen we doen als een cadeau is uitverkocht?
  Een cadeau is uitverkocht als het volledige bedrag is gegeven. Dit is zichtbaar door de blauwe cirkel die rond het cadeau staat. Het bruidspaar kan altijd tussentijds het cadeaubedrag verhogen en/of nieuwe cadeaus toevoegen. Een uitverkocht cadeau kan niet meer gegeven worden, gasten worden dan ook geadviseerd om een ander cadeau te geven.
   
 10. Hoe vind ik een bruidspaar?
  Op de homepage van pluQ kun je een bruidspaar vinden door de namen en/of trouwdatum in te vullen. Je komt dan direct op de cadeaupagina van het bruidspaar terecht.
   
 11. Kan ik de huwelijksreis zelf samenstellen?
  De huwelijksreizen die op pluQ worden getoond zijn voorbeeldreizen. Door informatie of een offerte op te vragen kun je samen met onze partner de reis helemaal naar jullie wensen samenstellen en boeken. De reis op pluQ dient vooral ter inspiratie.
   
 12. Kan ik de cadeaulijst maken zonder een huwelijksreis bij pluQ.nl te boeken?
  Ja, dat kan! Bij pluQ kan je je cadeaulijst helemaal maken zoals je zelf wilt. Of je nu een huwelijksreis cadeau vraagt of liever andere cadeaus vraagt. Je kan bij pluQ ook je huwelijksreis boeken. Op de website staat een aantal voorbeeld huwelijksreizen. Wij werken samen met landenexperts die deze huwelijksreizen op maat kunnen maken, helemaal naar jullie wens.
   
 13. Kan ik het cadeau pas vragen als de reis of het cadeau is geboekt/betaald?
  De huwelijksreizen en cadeaulijst staan los van elkaar. Je kunt de cadeaulijst alvast maken en activeren om geld te sparen. Los daarvan kun je offertes voor de huwelijksreizen aanvragen en deze boeken bij een van onze partners.
   
 14. Wie zit er achter pluQ?
  pluQ is opgericht door Evelien Dieleman en Marion Dieleman. Twee reisfanaten met ondernemerszin. pluQ werkt samen met een aantal partners. Deze partners zijn gerenommeerde reisspecialisten die alleen kwalitatief hoogwaardige maatwerk reizen aanbieden. Alle partners zijn Nederlands sprekend.