Veelgestelde vragen

 1. Hoe maak ik een eigen cadeaulijst?
  ​Klik hier om je eigen cadeaulijst te maken.
 2. Hoe kan ik de cadeaulijst samenstellen?
  Begin hier met het maken van je persoonlijke cadeaupagina. Vul jullie namen, emailadres en trouwdatum in voor een gratis profiel bij pluQ. Voeg je eigen cadeaus toe, bepaal het cadeaubedrag en de delen waarin jullie het cadeau willen ontvangen (€10, €25 of €50). Nog even een leuke foto uploaden en het cadeau is klaar. Mocht je op een later moment het cadeau nog willen aanpassen, dat kan altijd. Cadeaus toevoegen uit de voorbeeldreizen? Onderaan de reisbeschrijving vind je voorbeeldcadeaus van een reis. Voeg cadeaus aan je eigen cadeaulijst toe die je leuk vindt toe . Dit kan zowel een reiselement zijn van Zuid-Afrika als bijvoorbeeld Thailand. Mixen kan! Het cadeaubedrag kan je later aanpassen. Maak jullie persoonlijke cadeaupagina af met leuke foto’s en een welkomstwoordje.
   
 3. Kan ik bij het samenstellen van de cadeaulijst cadeaus uit meerdere reizen kiezen?
  De cadeaulijst kan samengesteld worden uit alle reizen. Wil je bijvoorbeeld een combinatie maken tussen Zuid-Afrika en Thailand? Dan hoef je alleen maar per cadeau op ‘toevoegen’ te klikken.
   
 4. Wat betaal ik voor het online zetten van de cadeaulijst?
  Het samenstellen van de cadeaulijst en het maken van jullie persoonlijke pagina is gratis. Wanneer je deze wilt activeren en dus delen met gasten, vraagt pluQ eenmalig een bedrag van € 39,95 (excl. 21% BTW). Het geld wordt pas in rekening gebracht als het bedrag naar jullie rekening wordt overgemaakt. Het maakt niet uit hoeveel cadeautjes jullie toevoegen of van gasten krijgen, het bedrag blijft hetzelfde. Dit bedrag is nodig voor onderhoud van de persoonlijke pagina en administratiekosten.
   
 5. Wanneer ontvang ik het geld van de cadeaus?
  Het geld van gasten wordt overgemaakt op de onafhankelijke rekening van pluQ. Het geld staat hier veilig op een aparte rekening van pluQ. Het totale bedrag (minus de administratiekosten van € 39,95 excl. 21% BTW) wordt de eerste werkdag na jullie bruiloft overgemaakt op jullie rekening. Mocht daarna nog geld binnenkomen, keren we het resterende bedrag uit. Jullie cadeaupagina wordt een week na de trouwdatum gesloten voor schenkingen. Wil je het geld op een ander moment ontvangen? Dat kan. pluQ maakt het geld twee keer kosteloos over. Vanaf de derde keer wordt 1,5% van het bedrag in rekening gebracht.
   
 6. Hoe weet ik wie mij een cadeau heeft gegeven?
  pluQ werkt volgens het ‘crowdfund-principe’. Gasten betalen deeltjes, ofwel pluQjes, van jullie huwelijksreis. Op jullie eigen pagina zie je een overzicht van de ontvangen cadeaus. Dit overzicht zie je alleen als je bent ingelogd op de cadeaupagina en klikt op de button 'Ontvangen cadeaus'. Wel zo makkelijk als je later familie en vrienden wilt bedanken!
   
 7. Kunnen gasten ook een deel van het cadeau geven?
  Per cadeau is het bedrag in delen opgesplitst van €10, €25 of €50. Een gast kan dus een cadeau volledig geven of een deel ervan. Het is ook mogelijk om verschillende cadeautjes te geven. Bijvoorbeeld een deel van een duikcursus en een cocktail op het strand. 
   
 8. Hoe kunnen gasten de cadeaus betalen? 
  Gasten selecteren een of meerdere cadeaus en klikken op 'geef cadeau'. De cadeaus staan automatisch in de winkelwagen en kunnen vervolgens betaald worden. Klik hier voor het volledige overzicht van het betaalproces. Gasten betalen het bedrag dat zij schenken aan het bruidspaar plus 0,95 eurocent transactiekosten. Helaas zijn we genoodzaakt deze kosten in rekening te brengen. Gasten betalen makkelijk via iDeal, MisterCash of creditcard. Na betaling ontvangt de betaler per mail een betaalbevestiging en een voucher die zij kunnen printen en aan het bruidspaar kunnen geven. Let op; soms komen deze mails in de spam terecht, check daarom altijd de spambox. 
   
 9. Wat kunnen we doen als een cadeau is uitverkocht?
  Een cadeau is uitverkocht als het volledige bedrag is gegeven. Dit is zichtbaar door de blauwe cirkel die rond het cadeau staat. Het bruidspaar kan altijd tussentijds het cadeaubedrag verhogen en/of nieuwe cadeaus toevoegen. Een uitverkocht cadeau kan niet meer gegeven worden, gasten worden dan ook geadviseerd om een ander cadeau te geven.
   
 10. Hoe vind ik een bruidspaar?
  Op de homepage van pluQ kun je een bruidspaar vinden door de namen en/of trouwdatum in te vullen. Je komt dan direct op de cadeaupagina van het bruidspaar terecht.
   
 11. Kan ik de huwelijksreis zelf samenstellen?
  De huwelijksreizen die op pluQ worden getoond zijn voorbeeldreizen. Door informatie of een offerte op te vragen kun je samen met onze partner de reis helemaal naar jullie wensen samenstellen en boeken. De reis op pluQ dient vooral ter inspiratie.
   
 12. Kan ik de huwelijksreis apart boeken van de cadeaulijst?
  pluQ werkt samen met een aantal partners die de huwelijksreizen aanbieden. Je kunt jullie huwelijksreis bij onze partners boeken en deze helemaal naar wens afstemmen. De huwelijksreis wordt los geboekt van de cadeaulijst. Je hoeft dus geen cadeaulijst te maken als je dat niet wilt.
   
 13. Kan ik het cadeau pas vragen als de reis of het cadeau is geboekt/betaald?
  De huwelijksreizen en cadeaulijst staan los van elkaar. Je kunt de cadeaulijst alvast maken en activeren om geld te sparen. Los daarvan kun je offertes voor de huwelijksreizen aanvragen en deze boeken bij een van onze partners.
   
 14. Wie zit er achter pluQ?
  pluQ is opgericht door Evelien Dieleman en Marion Dieleman. Twee reisfanaten met ondernemerszin. pluQ werkt samen met een aantal partners. Deze partners zijn gerenommeerde reisspecialisten die alleen kwalitatief hoogwaardige maatwerk reizen aanbieden. Alle partners zijn Nederlands sprekend.